Ett liiitet blått kort…..
Den här tiden på året betyder att det är dax att göra den årliga relicensieringen för licensen år 2017 som Personlig Tränare.
Jag gick min utbildning på Personal Training School och de har som krav att man gör ett årligt prov, för att få licens för nästkommande år. Jag tycker det är toppen för provet innehåller allt från utbildningen. Det är frågor på allt från anatomi, fysiologi, idrottsfysiologi, kostprogramupplägg, näringsfysiologi, tester, träningsplanering, träningslära, stretching och coachning. En härlig blandning som också betyder att man behöver vara påläst för att klara provet. Vidareutbildningarna jag gått på ämnen som rör anatomi och kost är ju alldeles toppen vid detta tillfället för reprovet ? Massageterapeut utbildningen var till stor hjälp nu ?
Jag hade bestämt mig för att skriva relicens provet idag på förmiddagen.
Laddade med en liten mugg glögg och satte igång, och jösses vad grejer det finns att ställa frågor om/på ? Ja, ja bara att sätta fart och fokusera!
En härlig blandning av frågor att beta sig igenom. Saker/ämnen som vi faktiskt bör hålla koll på för att vi ska kunna coacha på ett bra och säkert sätt.
58 minuter senare är jag klar och……Ja, jag klarade av provet och kommer nu få min nya licens för år 2017 ?
Ni vet väl att man kan fråga om att få se licensen när man börjar träna för någon?
Så om några veckor byts mitt lilla kort ut mot ett nytt och detta hamnar i fotoramen med de andra, börjar bli några där nu ?

Nu ska jag försöka att bara ta det lugnt och slappa resten av dagen, något som är ”lite ovanligt” när det gäller mig ?

Vill passa på att önska er alla en underbar helg med lagom mycket träning, lagom mycket godsaker och lagom mycket vila ??/ Marina PT/Löpcoach/Kostrådgivare/Massör

image

Share →